FORGOT YOUR DETAILS?

RUJAN 2023.

PRIJAVE ZA JESENSKE ISPITNE ROKOVE - U TIJEKU!U tijeku su prijave za polaganje stručnih ispita za energetska zanimanja.

Za više informacija molimo Vas da se obratite tajniku ili tajnici područne Ispitne komisije.

ISPITNE KOMISIJE - KONTAKT PODACI

Provedba stručnih ispita u 2023. godini:

Kandidati koji su prijavili polaganje stručnih ispita uskoro će dobiti poziv za njihovo polaganje od tajnice ili tajnike područne Ispitne komisije MINGOR kod koje su se prijavili.

Prijave su i dalje u tijeku.

VAŽNA INFORMACIJA!

„Dužnost nam je obavijestiti Vas kako je u posljednje vrijeme veći broj velikih tvrtki i privatnih korisnika zaprimio pozive, posjete ili e-mailove od osoba koje se lažno predstavljaju kao OVLAŠTENI predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike te im daju lažne informacije o zakonskoj obavezi prema kojoj kandidati koji se žele prijaviti za polaganje stručnih ispita za energetska zanimanja moraju prethodno proći obuku samo kod njih te im spominju svoja ovlaštenja koja imaju od nadležnog Ministarstva. Također, lažno ih informiraju kako ih šalju organi nadzora koji imaju namjeru doći u njihovu tvrtku kako bi izvršili inspekciju njihovog rada.
Molimo da nam prijavite svaki takav događaj kako bismo imali dodatne informacije o njima te obavijestili nadležne. Za sada imamo dojave da se radi o muškarcu starom oko 55 godina, visine cca 185 cm, kratke crne kose.

Želimo naglasiti da svi kandidati imaju pravo prijaviti prvi ili povremeni ispit te da odluku o načinu edukacije donose samostalno. Pri tome smo im savjetima i informacijama na raspolaganju na našim stranicama. Kontaktirajte nas e-mailom ovdje ili potražite na ovoj stranici brojeve naših 8 članica koje djeluju diljem Hrvatske.“

OBAVIJEST O PERIODIČNOJ PROVJERI ZNANJA ZA KANDIDATE KOJI POSJEDUJU UVJERENJA KOJA SU IZDANA DO 31.12.2009. GODINE

Kako bi temeljem članka 20. Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o poslovima upravljanja i rukovanja energetskim postrojenjima i uređajima (NN 20/15) bili u mogućnosti pristupiti periodičkoj provjeri znanja tijekom 2017. godine mole se kandidati da prijave obavezno dostave tajnicima svojih Područnih ispitnih komisija do 31.12.2016. godine.

Članak 20.
„Kandidati koji posjeduju Uvjerenja koja su izdana do kraja 2009. godine dužni su položiti periodičku provjeru znanja do 31. prosinca 2016. godine. Ukoliko do navedenog roka ne polože periodičku provjeru znanja tada su dužni od 1. siječnja 2017. godine pristupiti prvoj provjeri znanja. Kod te prijave za polaganje prvog stručnog ispita nije potrebno priložiti izvješće mentora o praktičnoj osposobljenosti, ako kandidati zadovoljavaju sve ostale uvjete o godinama radnog iskustva u struci i imaju tražene stupnjeve obrazovanja za svoje poslove i radne zadatke.“
TOP